Soms zijn er wel eens van die momenten waarbij alles op een prachtige manier samenvalt tot iets bijzonders en het je een onbeschrijfelijke ervaring oplevert.

Onlangs hadden mijn collega’s en ik hadden zo’n moment. Als je als bedrijf een jubileum heeft te vieren wil je dat niet zomaar voorbij laten gaan. Dankzij een geweldige tip had ik gehoord over de mogelijkheid om een dag met olifanten te trainen. Voor trainers is dat natuurlijk zeer speciaal. Maar ja, moet je dat wel doen na al die discussies over olifantenexcursies in het verre oosten, vroeg ik me nog af. Maar na gelezen te hebben over de hands off filosofie (je mag de olifanten niet aanraken) besloot ik het arrangement te boeken.

Vol adrenaline gingen we naar Ouwehands Dierenpark. Het is toch iets anders dan weer een workshop NLP of een clownsclinic om je vak nog beter te kunnen uitoefenen. Bovendien wil je de verwachtingen overtreffen bij je collega’s.

En daar stonden ze op ons te wachten: een imposant vijftal Afrikaanse olifanten. Klaar om ons uit onze comfortzone te halen. En dat onder begeleiding van drie zeer gepassioneerde olifantentrainers. Eerst de veiligheidsaspecten leren, appeltjes schillen, inzicht krijgen in de karakters van “de deelnemers” en toen aan de slag. Ik kan je vertellen dat je toch wel onder de indruk bent als je 5000 kilo, weliswaar aan de andere kant van het hek, ziet denken “kom maar op jij. Jij wil mij wat leren, laat maar eens zien wat je in huis hebt”. Toch wel een uitdaging. We moesten flink aan de bak met onze overtuigingskracht (én appeltjes). Maar hoe tof is het als je er aan het eind van de training in slaagt de olifant dingen te laten doen die jij wil. Een onbeschrijfelijk gevoel! De volgende dag kreeg ik nog een aftersales call van Ouwehands. Natuurlijk kon ik niets anders dan euforisch mijn ervaring vertellen.

Dat wat wij die dag meemaakten is eigenlijk niets anders dan waar je als zelfstandig ondernemer dagelijks mee bezig bent: het overtreffen van de verwachtingen van je klant. Hoe hoog de lat ook ligt. Door ze een beetje uit de comfortzone te halen creëer je de meest bijzondere belevenis.

Categories:

Tags:

Comments are closed